Stilteruimten

Het oude idee van een christelijke kapel heeft plaats gemaakt voor een multiculturele bezinningsruimte. Een ruimte voor rust en herinneren, maar ook voor troost en dialoog. De mogelijkheid dat meerdere religies in één ruimte terecht kunnen voor een gesprek, voor alleen zijn met verdriet, voor gebed of troost, vraagt nieuwe vormgeving en nieuwe invulling. Ruimte voor iedere levensbeschouwing.

Glasatelier Immanuel kan de complete interieurvormgeving ontwerpen en realiseren. De vormgeving kan klassiek tot abstract eigentijds zijn. De mogelijkheid voor een non-figuratieve uitvoering in kleur en licht biedt de kans om neutrale gedachtenruimten te scheppen, waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. De benadering van een islamitische gebedsruimte is anders dan een algemene bezinningsruimte in een woonzorgcentrum.

Symbolen als licht en kleur bieden bijna oneindige mogelijkheden. Glas in zijn transparantie en vele bewerkingsmogelijkheden is daar een sterk medium voor. Ook in ruimten zonder raam kan het gebruik van glas met kunstlicht een stralend effect geven. Zelfs het formaat van een bezemkast is om te toveren tot een zeer bijzondere ruimte.