Kindergedenktekens

Als gevoeligste verlies word meestal het overlijden van een kind gezien, en het verdriet is dan grenzeloos. Helaas word er dan toch nog veel gekozen voor een teddybeer of hartje in blank of kleurloos glas, pre-fab gemaakt.

Er word geen rekening gehouden met het heftige zonlicht buiten en de achtergrond van zand, aarde of steen. Kleurloos glas verdwijnt in zo'n achtergrond, en dat is algemeen ook voor andere toepassingen van kleurloos glas in alle transparante vormen het geval.

Alle kinderen houden van felle kleuren. Het hoeft niet "bont" te worden, maar een glazen vlieger, vlinder, vogel, luchtballon of pop van glas, een kindertekening van het kind zelf of door een broertje of zusje gemaakt, een afdruk van een kinderhandje of een geliefd sprookje… Er zijn heel erg veel mogelijkheden.

Maar ook een monument voor een ongeboren kind kan van onschatbare waarde zijn. Thuis opgesteld in de tuin, of als klein "thuis-altaartje" voor het raam, op de kast, etc. Het is een blijvende herinnering aan dat tere wezentje, dat niet in de wereld mocht komen, maar toch al een onzichtbaar bestaan heeft gehad en voelbaar aanwezig is geweest.