Werkwijze

Voorop staat, dat ik in overleg met u tot oplossingen kan komen, die anders, nieuw, verassend en bijzonder kunnen zijn. Het is logisch, dat er voor mensen geen "pre-fab" kan zijn, zoals al die uniforme kruisen van vroeger. En daarom ontwerp ik voor iedereen zijn of haar eigen gedenkteken.

Ik maak ontwerpen naar aanleiding van verhalen over de overledene of ervaringen die u samen had. Soms kunnen foto's daarbij helpen, maar dat hoeft niet. En als u al ideeen of specifieke wensen heeft, dan hou ik daar natuurlijk rekening mee.

Bij een volgende afspraak bespreken wij de ontwerpen. Normaal gesproken is dit een ontwerpschets op klein formaat, en één alternatief ontwerp. Wij zoeken samen passend glas uit (kleur en soort) en bekijken de benodige constructie en materiaal zoals ijzer of staal. Als wij het eens worden, maak ik een offerte voor de opdracht. Dat kan soms nog even tijd kosten, als er bijvoorbeeld stalen frames nodig zijn.

Nadat de offerte en het ontwerp zijn goedgekeurd, kunnen wij een tijdsplanning maken voor de uitvoering. Daarbij vraag ik de helft van het afgesproken bedrag voor de aanschaf van materiaal.

Vervolgens maak ik van het ontwerp productietekeningen (op 100% van het formaat) en bestel (indien nodig) de metalen constructie: frame, poten, etc.

Tijdens het uitvoeren van de opdracht is het meestal mogelijk om in het atelier te komen kijken en eventueel nog kleine aanpassingen te doen. Als ik vragen heb tijdens de productie, dan neem ik contact met u op.

Op een afgesproken datum word het monument geplaatst of kunt u het kleine werk komen halen. Op alle atelierwerk geef ik garantie.